Osse fitnessbedrijven doen gezamenlijk mee met actie School voor Hart

Oss, 1 maart 2019

Op 1 maart jl. ontvingen Bjorno van Buel, (van Buel Sports) en Milton van Haren (FitNEZZplaza) de bustes van School voor Hart uit handen van Ivo Grimmelikhuizen en Carlo Muller van de Lions club Oss de Maashorst.


Vanuit Fitness Bedrijven Oss hebben zij een gezamenlijke bijdrage geleverd aan het project. De Osse fitnessbedrijven benadrukken hiermee de belangrijkheid van AED training aan jongeren en volledig achter dit maatschappelijke doel te staan!

Veel meer AED’s en hulpverleners: Kansen bij hartstilstand flink toegenomen

Nieuwsitem – Brabants Dagblad 4 maart 2019

Foto ter illustratie

Het aantal AED’s (Automatische Externe Defibrillator) en burgerhulpverleners in Nederland is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat blijkt uit een nieuwe inventarisatie van de Hartstichting over alle gemeenten. Daarmee is de kans dat iemand een hartstilstand overleeft een stuk groter geworden. 

https://www.bd.nl/binnenland/veel-meer-aed-s-en-hulpverleners-kansen-bij-hartstilstand-flink-toegenomen~a308c731/

Reanimatielessen voor alle scholieren in de regio – Het Hooghuis

Nieuwsitem – 11 februari 2019 Artikel op website van het Hooghuis


Op 24 januari vond op Stadion de aftrap plaats van de reanimatietraining voor docenten in het kader van ‘School voor Hart’. Dit is een initiatief van Lionsclub Oss De Maashorst, in samenwerking met Het Hooghuis, het Maaslandcollege, het SEC, de Talentencampus, Rabobank Oss Bernheze en de Nederlandse Hartstichting. Het doel van dit project is reanimatietraining mogelijk maken voor alle middelbare scholieren in Oss en omgeving.

https://www.hethooghuis.nl/reanimatielessen-voor-alle-scholieren-in-de-regio/

Jongeren leren reanimeren met ‘School voor Hart’

Nieuwsitem – De Sleutel 8 februari 2019


OSS – De aftrap van de actie ‘School voor Hart’ vond 24 januari plaats in Oss. Op het Hooghuis locatie Stadion kregen zes docenten een uitgebreide reanimatietraining. Het doel van School voor Hart is dat elke student aan een middelbare school in Oss leert reanimeren. Dit doen ze door per school een aantal docenten op te leiden zodat zij het weer aan hun leerlingen kunnen leren.
Door Elfi van den Brandt – De Sleutel

https://www.desleuteloss.nl/nieuws/algemeen/637988/jongeren-leren-reanimeren-met-school-voor-hart-#

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial